Junkkarin ISOBUS-ohjaimella on AEF-hyväksyntä

Kaikki Junkkarin hinattavat kylvölannoittimet on jo pitkään voitu varustaa ISOBUS-ohjaimella. Vuodesta 2021 eteenpäin ohjaimemme on ollut myös AEF:n virallisesti sertifioima. ISOBUS tuo mukanaan muutamia mielenkiintoisia lisätoimintoja Junkkarin koneisiin.

ISOBUS-ohjain mahdollistaa entistä monipuolisemmat hälytys-, monitorointi- ja säätötoiminnot. Sen avulla voidaan ohjata neljää eri karamoottoria. Käytännössä tämä mahdollistaa neljän eri säiliön syöttömäärän säädön ohjaamon näytöltä, kun tavallisissa kylvökoneohjaimissa säätö onnistuu vain yhdelle säiliölle. ISOBUS ohjaimessa on myös TC-GEO tuki. Se luo mahdollisuuden tehdä täsmäviljelyä eli kylvömääriä voidaan säätää paikkakohtaisesti ennalta laadittujen levityskarttojen pohjalta.

Mikäli traktori on ISOBUS-yhteensopiva, kylvökoneen ohjaaminen tapahtuu traktorin omalta näytöltä. Vaihtoehtoisesti, kylvölannoittimeen on tarjolla Junkkarin oma ISOBUS-näyttö ja -johtosarja, joilla kylvökoneen ohjaus ja monitorointi onnistuu vaivatta. Mikäli asiakkaalla on useampia ISOBUS työkoneita, voidaan kaikkia hallita samalla tutulla näytöllä ja yhtenäisellä standardin mukaisella käyttöliittymällä. 

Junkkarin uudemmassa ISOBUS-käyttöliittymässä on panostettu erityisesti selkeyteen ja käytettävyyteen. Kaikki kylvötyön aikana tarvittava informaatio ja toiminnot näkyvät etusivulla. Säädöille ja asetuksille on omat selkeät näyttösivunsa.