W-malli on luokkansa suurin ja tehokkain kylvölannoitin. Kylvönopeus on W-koneella on huippuluokkaa ja vetotraktorina pärjää pienempikin traktori. Erittäin tilava säiliö vähentää täyttökertoja.

W-mallin työleveys on mallista riippuen 6 tai 7 metriä. Kuljetusleveys kummallakin mallilla on kompakti 3 metriä nerokkaan rakenteen ansiosta. Toimintavarma ja helppokäyttöinen W-malli soveltuu kaikenlaisille maalajeille.

Tarkka syöttö

W-kone soveltuu kaikenlaisille maalajeille, muokattuun ja kevyesti muokattuun maahan ja rajoitetusti myös suorakylvöön. Lisävarusteena myytävä kiekkomuokkain vähentää kylvöä edeltävää muokkaustarvetta ja sen avulla on mahdollisuus kylvää myös sänkeen.

W-malli kylvää tarkasti ja tasaisesti. Syöttölaitteisto saa voimansa jyräpyörästöltä oikealle ja vasemmalle puolelle erikseen. Näin pystytään kompensoimaan kaarteissa syntyvää nopeuseroa. Nerokkaan suunnittelun ansiosta säiliön syöttöruuvit varmistavat tasaisen materiaalinsyötön koko kylvön ajan. Syöttörullat pyörivät vain koneen liikkuessa, jolloin syötössä ei ole viiveitä.

Pienemmällä tehontarpeella valtavan tehokas kone

W-malli ottaa voimansiirtonsa jyräpyörästöltä, joten ainoa hydrauliikan tarve on siirtoruuvien vaatima 20 l/min. Tehontarve traktorilta on alhainen, alkaen 150 hv. Syöttölaitteiden nopeus muuttuu ajonopeuden mukaan, joten W-konetta voit ajaa pienemmälläkin traktorilla eivätkä tekniset ratkaisut rajoita kylvönopeutta.

W-mallilla on huomattavasti alhaisemmat vaatimukset traktorille kuin pneumaattisissa kilpailijoissa. Se ei edellytä portaatonta vaihteistoa, muuttuvatilavuuksista hydrauliikkaa tai suurta jatkuvaa hydrauliikan tuottoa.

Vantaat

Patentoitu lehtijousiratkaisu

W-koneessa on vahva kaksoiskiekkovannas. Vannas avaa täydellisen kylvövaon ja kiekkojen välissä oleva kieleke varmistaa siementen päätymisen sen pohjalle. Takana tuleva pyörä huolehtii työsyvyydestä ja vaon sulkemisesta. Lopuksi jälkihara haraa kylvörivien välit ja rikkoo renkaan jyräämän maapinnan. Kaksoiskiekkovantaat on sijoitettu 15,9 cm välein ja vannaspainotusalue on 20-100kg.


Junkkari on patentoinut W-mallin lehtijousilla toteutetun vannasratkaisun, jolla saavutetaan entistäkin jämäkämpi ja kestävämpi vantaan kiinnitys ja painotus. Vannaspainotus ja työsyvyys säädetään helposti lamellien määrää muuttamalla. Kylvöasennossa alas laskettuja siipiä painotetaan hydraulisesti, ja niillä on +/-10 cm liikevara. Näin kone mukautuu pellon pinnanmuotoihin ja säilyttää tasaisen kylvösyvyyden koko koneen leveydellä.

Mekaaninen voimansiirto/syöttölaitteisto

W-mallissa on varmatoiminen ja selkeä materiaalinsiirto pääsäiliöstä siipisäiliöön ja sieltä edelleen jokaiselle syöttölaitteelle. Siemen siirtyy pääsäiliöstä painovoimalla ja lannoite ruuvikuljettimen avustamana kuljetusruuveille, jotka kuljettavat materiaalin edelleen syöttölaitteistolle. Materiaalivirtaus pysyy näin tasaisena koko kylvön ajan.

Mekaaninen syöttölaitteisto on selkeä, tarkka, varmatoiminen ja viljelijälle luotettava valinta. Junkkarin syöttökoneisto rakentuu ajonopeuteen mukautuvasta mekaanisesta vedosta. Pyörästö välittää vedon luotettavasti maasta ja vaihdelaatikot sekä täysleveät syöttörihlat huolehtivat syöttömääristä. Syöttö toimii luotettavasti kaikissa tilanteissa, jopa ilman traktorista saatavaa sähköä.

SYÖTTÖMÄÄRÄN SÄÄTÖ

Syöttömääriä säädetään vaihdelaatikon pyörimisnopeutta muuttamalla. Vaihdelaatikoilla saavutetaan tarkat ja tasaiset syöttömäärät myös pienillä siemenmäärillä, jopa rapsin muutaman kilon kylvömäärillä. Täysleveä, nopeussäädettävä syöttörulla kestää paremmin kulutusta ja on pitkäikäisempi.

SIEMENSYÖTTÖLAITTEET

Siemenpuolen kaksiosaiset nastasyöttölaitteet koostuvat viljoille käytettävästä mustasta syöttörullasta sekä piensiemenelle käytettävästä keltaisesta, kapeammasta rullasta. Viljankylvössä rullia yhdistää punainen lukitusnasta, joka vapautetaan siirryttäessä piensiemenen kylvöön. 

LANNOITESYÖTTÖLAITTEET

Lannoiterullat ovat täysleveät ja isommilla syöttökoloilla varustettuja, jotka syöttävät myös lannoitekokkareet tehokkaasti. Täysleveä, (vaihdelaatikolla) nopeussäädettävä rulla tuo tarkkuutta pienille syöttömäärille verrattuna perinteiseen rullasyöttöön, jossa rullan pituutta säädetään suhteessa syöttöaukkoon. Lannoiterullalla suositellaan kylvettäväksi myös isommat herneen ja härkäpavun siemenet.

LANNOITTEEN SÄHKÖINEN KAUKOSÄÄTÖ

W-mallissa on vakiona sähköinen kaukosäätö, jolla lannoitemääriä voidaan muuttaa ajon aikana lohkon sisällä maalajin vaihdellessa. ISOBUS sisältää täsmäviljelyvalmiuden, jossa lannoitteen lisäksi siemen- ja piensiemenmäärä ovat säädettävissä sähköisesti ennalta suunnitellun viljelykartan mukaan.


Säiliö

Markkinoiden suurin säiliö

Suuri, yhteistilavuudeltaan 7150 litran combi-säiliö lisää tehokkuutta, koska täyttöön kuluva aika minimoituu. Suuret säiliöt säästävät aikaa ja rahaa, sillä koneen täyttökertoja kertyy vähemmän.

Säiliössä on kiinteä väliseinä, jolloin jako lannoitteelle ja siemenelle on suhteessa 60/40. Säiliön yhteydessä on ergonominen ja turvallinen työskentelytaso ja helppokäyttöinen jousella avautuva kansipressu. Säiliöissä on lisäksi seulat vakiovarusteena. Säiliön täyttökorkeus on 3,4 m.

W-malleissa säiliön sisällä pyörii kaksi kuljetusruuvia, jotka kuljettavat lannoitetta siipisäiliöille. Ylimääräinen lannoite palaa takaisin lannoitesäiliöön. Lannoiteruuvin kiertonopeutta voidaan säätää portaattomasti.

Ohjain

ISOBUS

ISOBUS on Junkkarin edistyksellisin ohjainjärjestelmä. Virallisesti AEF-sertifioitu järjestelmä on yhteensopiva ISOBUS-traktoreiden ja -ohjaimien kanssa. ISOBUSin käyttöliittymä on selkeä ja hallittavissa traktorin omalta näytöltä, välttäen johdotukset ohjaamossa.

ISOBUS-ohjain mahdollistaa monipuoliset hälytys-, monitorointi- ja säätötoiminnot. Sen avulla voidaan ohjata jopa neljän eri säiliön syöttömäärää ohjaamon näytöltä, kun tavallisissa kylvökoneohjaimissa säätö onnistuu vain yhdelle säiliölle. ISOBUS ohjaimen TC-GEO tuki luo mahdollisuuden tehdä täsmäviljelyä eli kylvömääriä voidaan säätää paikkakohtaisesti ennalta laadittujen levityskarttojen pohjalta.

Varustelu

Piensiemenlaite

Nurmen ja aluskasvien kylvöä varten voidaan kylvökone varustaa puhallintyyppisellä piensiemenlaiteella. Piensiemenlaite asennetaan koneen runkoon ja letkutus tuodaan jyräpyörästön etupuolelle levityssuulakkeisiin. Piensiemenlaite on hydraulikäyttöinen ja se vaatii yhden hydraulilohkon sekä vapaan paluun toimiakseen.


Etulata

Etulata on tasaa maavallien ja renkaiden jäljet. Etulata on rakenteeltaan 1-rivinen ja kiinnitetty molempiin siipilohkoihin jyräpyörästön eteen. Etulata on hyvä vaihtoehto erityisesti pehmeille maille jossa traktorin paripyörät eivät jyrää maata koko koneen leveydeltä. Etulata tasaa kylvöalustan samanlaiseksi jyräpyörästölle ja vantaille


Kiekkomuokkain

Saatavilla on myös kiekkomuokkain sänkikylvöön ja kylvöalustan muokkaamiseen. Kiekkomuokkain on rakenteeltaan 2-rivinen auraavilla kiekoilla varustettu, jossa kiekon halkaisija on 330 mm. Varusteltaessa kone kiekkomuokkaimella, on huomioitava kasvava vetotehon tarve

Tekniset tiedot
OminaisuusW600W700
Kylvömuokkauksen tarvemuokattu, kevytmuokattumuokattu, kevytmuokattu
Vannastyyppikaksoiskiekkovannaskaksoiskiekkovannas
Vannaspainoalue, kg20-10020-100
Vannaspainatuksen säätöhydraulinen, lamellithydraulinen, lamellit
Vannaspainatushydraulinenhydraulinen
Siemenvantaiden määrä3844
Riviväli, cm15,815,9
Lannoitteen sijoitustapasiemenvannassiemenvannas
Säiliön tilavuus, litraaetusäiliö 3350, takasäiliö 3800etusäiliö 3350, takasäiliö 3800
Väliseinäkiinteäkiinteä
Pressukansijousipressujousipressu
Syöttökoneisto lannoitepuolellarihlasyöttö vaihdelaatikollarihlasyöttö vaihdelaatikolla
Syöttökoneisto siemenpuolellakaksoisnastasyöttö vaihdelaatikollakaksoisnastasyöttö vaihdelaatikolla
Lannoiteseulavakiovarustevakiovaruste
Siemenseulalisävarustelisävaruste
Säiliökoko, l42005700
Puolinostolisävarustelisävaruste
Rengaskoko7,5×20″7,5×20″
Jarrutlisävarustelisävaruste
Vetolaitevetokarttu vakionavetokarttu vakiona
Pakkeri 140 cm, 10.0/75-15.3
OhjainvaihtoehdotIsobusIsobus
Lannoiterivin ruiskutusurakytkimetlisävarustelisävaruste
Siemenrivin ruiskutusurakytkimetlisävarustelisävaruste
Lannoitemäärän kaukosäätölisävaruste lisävaruste
Siemenmäärän kaukosäätölisävaruste (Isobus)lisävaruste (Isobus)
Täsmäviljelysovelluslisävaruste (Isobus)lisävaruste (Isobus)
Lisäsäiliövahtikameravalvonta (2 kameraa)kameravalvonta (2 kameraa)
Hydraulinen rivimerkitsinlisävarustelisävaruste
1-rivinen etulatalisävarustelisävaruste
2-rivinen etulata
2-rivinen s-piikkimuokkainlisävarustelisävaruste
Kiekkomuokkainlisävarustelisävaruste
Etuhara
Piensiemen- ja starttilannoitelaatikkoPSL-puhallin lisävarusteenaPSL-puhallin lisävarusteena
Työleveys, cm600700
Kuljetusleveys, cm300300
Täyttökorkeus työasennossa, cm320320
Pituus, cm850-900850-900
Paino, kg6800-83007500-9000
Tehontarve alkaen, hp150+150+

Kuvia

Videoita

Lataa esite

Junkkarin laajan kylvölannoitinmalliston esittely löytyy myös esitteestämme. Pääset selaamaan esitettä verkossa tästä.

Käyttäjäkokemuksia

Asiakkaamme ovat käyttäneet Junkkarin koneita vuosia, monet jo usean sukupolven ajan. Olemme keränneet heidän arvokkaita kokemuksiaan videokirjastoon, jotta voit tutustua erilaisiin koneisiin ja niiden käytön hyötyihin. Käyttäjäkokemukset kertovat, miksi tuotteemme ovat olleet luottovalinta sukupolvien ajan.