Junkkarin Simulta on vuosikymmeniä valikoimassa ollut klassikko, jota valmistetaan nostolaiteversiona 2,5- ja 3-metrisenä ja kevythinattavana 2,5-metrisenä. Simulta on hyvä valinta tiloille, joiden vuosittainen kylvöala on suhteellisen pieni tai peltolohkojen muoto ei suosi leveitä koneita.

Simulta on tehokas kylvölannoitin pienemmille tiloille. Keveän rakenteen ansiosta malli soveltuu käytettäväksi tilan pienimmilläkin traktoreilla.

Vantaat

Erilliset lannoitevantaat

Kiilajyrävannas
Lannoitekiekkovannas
S-piikkilannoitevannas

Simultassa vantaat ovat aina erillisinä riveinään. Siemenvantaana on kulutuskestävä ja varmatoiminen kiilajyrävannas. Lannoitevantaaksi voi valita joko lannoitekiekkovantaan tai s-piikkilannoitevantaan eli niin sanotun laahavantaan.

Siemenvantaiden riviväli on 12,5 cm ja lannoitevantaiden 25 cm.

Säiliö

Säiliötilavuus

Nostolaitekoneen siemensäiliön maksimitilavuus 2500 NL mallissa on 412 litraa (lisäkorokelaidoin 627 litraa) ja 3000 NL mallissa 495 litraa.

Nostolaitekoneen lannoitemaksimit ovat vastaavasti 2500 NL mallissa 607 litraa (lisäkorokelaidoin 837 litraa) ja 3000 NL mallissa 837 litraa.

Kevythinattavassa mallissa säiliön lisälaidat ovat vakiovaruste. Säiliön siementilavuus on 627 litraa ja lannoitemaksimi on 837 litraa.

Kaikissa säiliöissä on elaksoidut, siistinä pysyvät alumiinikannet.

Lisävarusteet

Piensiemenlaite

Piensiemenlaitteella voidaan kylvää piensiemeniä tai starttilannoitetta. Piensiemenlaitteen tilavuus on 85 litraa ja siinä on peltikansi.

Starttivarustus

Piensiemenlaite voidaan varustaa starttivarustuksella, josta starttilannoite johdetaan siemensäiliön syöttölaitteiden kautta siemenriviin.
Starttivarustukseen sisältyy asennuspaketti (poraussarja, välitysletkut, ketjuratas ja kiertokoetaulukko).


Jälkihara

Jälkihara haraa kylvörivien välit ja rikkoo renkaan jyräämän maan pinnan. Hyvin harattu kuohkea maakerros estää pinnan liettymistä ja kuorettumista sekä säilyttää elintärkeän kosteuden maassa.


Rivijyrä

Rivijyrä on saatavilla muovisilla tai kumisilla renkailla. Rivijyräelementti koostuu 20 renkaasta. Kuminen rivijyrä soveltuu erityisesti tarttuville maalajeille.


Tuplajouset

Toinen vetojousi vantaaseen, jolla saadaan kasvatettua vantaan painotusta maksimissaan 34 kiloon/vannas.

Kuvia

Lataa esite

Junkkarin laajan kylvölannoitinmalliston esittely löytyy myös esitteestämme. Pääset selaamaan esitettä verkossa tästä.